De FOD Financiën heeft eind september 172.409 herinneringsbrieven verstuurd naar belastingplichtigen die hun aangifte voor 2015 nog niet hadden ingediend. Daarvan werden er 4.500 ten onrechte verzonden, meldt de RTBF.

De federale overheidsdienst bevestigt dat ze zich heeft vergist.

Zo werden onder meer 3.633 herinneringsbrieven verzonden naar belastingplichtigen die werken via een mandaat om hun aangifte te doen, terwijl die dat nog kunnen doen tot 29 oktober.

De FOD Financiën wijst er op dat de belastingbetaler -zoals aangegeven op de brief- niet moet reageren op de herinnering indien ze intussen hun aangifte al hebben ingediend, bijkomend uitstel hebben verkregen of via een mandaat werken.

De fiscus herinnert er voorts de belastingplichtigen aan die werken via tax-on-web en die een herinnering hebben gekregen, om te verifiëren of hun aangifte wel degelijk is ondertekend en gevalideerd. Jaarlijks vergeten mensen dit te doen. (Belga/BO)

De FOD Financiën heeft eind september 172.409 herinneringsbrieven verstuurd naar belastingplichtigen die hun aangifte voor 2015 nog niet hadden ingediend. Daarvan werden er 4.500 ten onrechte verzonden, meldt de RTBF. De federale overheidsdienst bevestigt dat ze zich heeft vergist.Zo werden onder meer 3.633 herinneringsbrieven verzonden naar belastingplichtigen die werken via een mandaat om hun aangifte te doen, terwijl die dat nog kunnen doen tot 29 oktober. De FOD Financiën wijst er op dat de belastingbetaler -zoals aangegeven op de brief- niet moet reageren op de herinnering indien ze intussen hun aangifte al hebben ingediend, bijkomend uitstel hebben verkregen of via een mandaat werken. De fiscus herinnert er voorts de belastingplichtigen aan die werken via tax-on-web en die een herinnering hebben gekregen, om te verifiëren of hun aangifte wel degelijk is ondertekend en gevalideerd. Jaarlijks vergeten mensen dit te doen. (Belga/BO)