Dat heeft de centrale bank, de Federal Reserve, laten weten na afloop van een tweedaagse beleidsvergadering.

Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het zeer lage niveau van 0 tot 0,25 procent. Economen hadden al verwacht dat de rente gehandhaafd zou worden.

Fed-voorzitter Janet Yellen liet eerder deze maand weten ruimte te zien voor een renteverhoging voor het einde van dit jaar op basis van het economisch herstel en de aantrekkende arbeidsmarkt. Een renteverhoging in september wordt aannemelijk geacht door de financiële markten.

De Fed meldde verder dat de arbeidsmarkt blijft verbeteren met een solide groei van de werkgelegenheid, net als de Amerikaanse huizenmarkt. De rente zal worden verhoogd na een verdere verbetering van de arbeidsmarkt, verklaarde de centrale bank. Het besluit om de rente onveranderd te laten, was unaniem, aldus de Fed. (Belga)

Dat heeft de centrale bank, de Federal Reserve, laten weten na afloop van een tweedaagse beleidsvergadering.Het belangrijkste rentetarief in de VS staat sinds eind 2008 op het zeer lage niveau van 0 tot 0,25 procent. Economen hadden al verwacht dat de rente gehandhaafd zou worden. Fed-voorzitter Janet Yellen liet eerder deze maand weten ruimte te zien voor een renteverhoging voor het einde van dit jaar op basis van het economisch herstel en de aantrekkende arbeidsmarkt. Een renteverhoging in september wordt aannemelijk geacht door de financiële markten. De Fed meldde verder dat de arbeidsmarkt blijft verbeteren met een solide groei van de werkgelegenheid, net als de Amerikaanse huizenmarkt. De rente zal worden verhoogd na een verdere verbetering van de arbeidsmarkt, verklaarde de centrale bank. Het besluit om de rente onveranderd te laten, was unaniem, aldus de Fed. (Belga)