De Fed werd door het Congres verplicht de namen bekend te maken van de instellingen waaraan hij geld uitleende via uitzonderlijke kredietfaciliteiten. Het gaat in totaal om zowat 21.000 transacties.

Barclays kreeg met 47,9 miljard dollar de grootste lening via de Primary Dealer Credit Facility. Bank of America en Wells Frago behoren tot de grootste begunstigden van de Term Auction Facility. Ook de Amerikaanse dochters van het Zwitserse UBS, het Franse Société Générale en het Duitse Dresdner leenden geld bij de Fed.

Bij de Belgische banken kreeg Dexia de meeste hulp, gevolgd door KBC en het toenmalige Fortis.

De Dodd-Frank-wet, die in juli de financiële regelgeving grondig wijzigde, verplicht de Fed de gegevens te publiceren. De enorme uitbreiding van de kredietfaciliteiten tijdens de recessie kreeg kritiek van veel parlementsleden.

De Fed merkt op dat hij geen kredietverliezen boekte op het uitgeleende geld.

De Fed werd door het Congres verplicht de namen bekend te maken van de instellingen waaraan hij geld uitleende via uitzonderlijke kredietfaciliteiten. Het gaat in totaal om zowat 21.000 transacties. Barclays kreeg met 47,9 miljard dollar de grootste lening via de Primary Dealer Credit Facility. Bank of America en Wells Frago behoren tot de grootste begunstigden van de Term Auction Facility. Ook de Amerikaanse dochters van het Zwitserse UBS, het Franse Société Générale en het Duitse Dresdner leenden geld bij de Fed. Bij de Belgische banken kreeg Dexia de meeste hulp, gevolgd door KBC en het toenmalige Fortis. De Dodd-Frank-wet, die in juli de financiële regelgeving grondig wijzigde, verplicht de Fed de gegevens te publiceren. De enorme uitbreiding van de kredietfaciliteiten tijdens de recessie kreeg kritiek van veel parlementsleden. De Fed merkt op dat hij geen kredietverliezen boekte op het uitgeleende geld.