De Beleggerscompetitie geeft u de kans om kennis te maken met beleggen zonder risico echt geld te verliezen. Tot vrijdag 13 mei kunt u uw beleggersinstinct op de proef stellen door in real time aandelen, trackers en turbo's te kopen en verkopen. De winnaar van dit jaar kan met een beleggingsportefeuille van 10.000 euro aan de slag.

Vorig jaar ging Pieter Verlooy met de hoofdprijs aan de haal. Beleggen is geen wetenschap, dus vroegen we aan Pieter op welke manier je het meest kans maakt om de hoofdprijs in de wacht te slepen. We gaan er namelijk vanuit dat de winnaar van vorig jaar ons kan vertellen hoe de vork in de steel zit.

Wat deed u vorig jaar beter dan de andere spelers?

Verlooy: "Om te winnen met de beleggerscompetitie denk ik dat je eerst en vooral veel geluk moet hebben. Risico durven te nemen, kort op de bal spelen. Voldoende tijd in het spel spelen helpt vast en zeker ook. Ik was vorig jaar een van de spelers die het meeste transacties gedaan had en was elke dag minstens een uur rechtstreeks en onrechtstreeks met het spel bezig."

Om welke reden(en) raadt u mensen aan om deel te nemen?

Verlooy: "De beleggerscompetitie is een ideale kans om kennis te maken met de beurs. Voor mij heeft het ook geholpen om mijn interesse in de beurs verder aan te scherpen en heeft het me de drive gegeven om mij er eindelijk wat meer in te verdiepen. Dankzij de beleggerscompetitie kan je een eigen strategie bepalen en kijken wat het effect is. Je kunt risico's nemen of veeleer behoedzaam beleggen. Je kunt beleggen op naambekendheid, de grootste dalers/stijgers van de laatste dag(en) kopen, kijken naar trends over korte en/of langere termijn of je baseren op de kerncijfers van de bedrijven. De kerncijfers zijn in principe het meest waardevol, maar afhankelijk van de volatiliteit en de fase in de beurscyclus kan elk van deze methoden - als ze goed worden toegepast - leiden tot mooie resultaten."

Welke tips kunt u deelnemers meegeven?

Verlooy: "Overloop regelmatig de lijsten met grootste stijgers en dalers en probeer te achterhalen waarom deze aandelen of fondsen zo sterk bewogen hebben. Het kan je helpen bij het inschatten van toekomstige bewegingen van deze en andere waarden. Veel succes!"

Doe mee en win !

Tot vrijdag 13 mei kunt u uw beleggersinstinct gratis en zonder risico op de proef stellen door in real time aandelen, trackers en turbo's te kopen en verkopen. Staat u op het einde op kop van het klassement, dan wint u misschien de beleggingsportefeuille van 10.000 euro. Behaalt u het hoogste rendement van de week, dan wint u misschien 1.000 euro in een aandeel naar keuze.

Aarzel niet, schrijf u nu in. Succes.

De Beleggerscompetitie geeft u de kans om kennis te maken met beleggen zonder risico echt geld te verliezen. Tot vrijdag 13 mei kunt u uw beleggersinstinct op de proef stellen door in real time aandelen, trackers en turbo's te kopen en verkopen. De winnaar van dit jaar kan met een beleggingsportefeuille van 10.000 euro aan de slag. Vorig jaar ging Pieter Verlooy met de hoofdprijs aan de haal. Beleggen is geen wetenschap, dus vroegen we aan Pieter op welke manier je het meest kans maakt om de hoofdprijs in de wacht te slepen. We gaan er namelijk vanuit dat de winnaar van vorig jaar ons kan vertellen hoe de vork in de steel zit.Verlooy: "Om te winnen met de beleggerscompetitie denk ik dat je eerst en vooral veel geluk moet hebben. Risico durven te nemen, kort op de bal spelen. Voldoende tijd in het spel spelen helpt vast en zeker ook. Ik was vorig jaar een van de spelers die het meeste transacties gedaan had en was elke dag minstens een uur rechtstreeks en onrechtstreeks met het spel bezig."Verlooy: "De beleggerscompetitie is een ideale kans om kennis te maken met de beurs. Voor mij heeft het ook geholpen om mijn interesse in de beurs verder aan te scherpen en heeft het me de drive gegeven om mij er eindelijk wat meer in te verdiepen. Dankzij de beleggerscompetitie kan je een eigen strategie bepalen en kijken wat het effect is. Je kunt risico's nemen of veeleer behoedzaam beleggen. Je kunt beleggen op naambekendheid, de grootste dalers/stijgers van de laatste dag(en) kopen, kijken naar trends over korte en/of langere termijn of je baseren op de kerncijfers van de bedrijven. De kerncijfers zijn in principe het meest waardevol, maar afhankelijk van de volatiliteit en de fase in de beurscyclus kan elk van deze methoden - als ze goed worden toegepast - leiden tot mooie resultaten."Verlooy: "Overloop regelmatig de lijsten met grootste stijgers en dalers en probeer te achterhalen waarom deze aandelen of fondsen zo sterk bewogen hebben. Het kan je helpen bij het inschatten van toekomstige bewegingen van deze en andere waarden. Veel succes!"