Gupta mag ook nooit meer een hoge functie bekleden in een beursgenoteerd bedrijf. Dat meldt de Amerikaanse beurswaakhond SEC, die de zaak had aangespannen.

Twee jaar cel

Gupta werd in juni vorig jaar in een strafproces schuldig bevonden aan handel met voorkennis. Hij lekte vertrouwelijke informatie aan hefboomfondsbeheerder Raj Rajaratnam, met wie hij bevriend was. Eind oktober werd hij veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 5 miljoen dollar. Naar aanleiding van de fraude had de SEC ook een burgerlijke zaak opgestart.

Recordboete

Hefboomtycoon Rajaratnam werd al in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De SEC spande ook tegen hem een burgerlijke zaak aan, wat in november 2011 leidde tot een recordboete van 92,8 miljoen dollar voor handel met voorkennis.

"Samen met de boetes die Rajaratnam tijdens de strafzaak opgelegd kreeg, moet hij meer dan 156 miljoen dollar betalen", klonk het toen bij de SEC. (Belga/TV)

Gupta mag ook nooit meer een hoge functie bekleden in een beursgenoteerd bedrijf. Dat meldt de Amerikaanse beurswaakhond SEC, die de zaak had aangespannen.Twee jaar cel Gupta werd in juni vorig jaar in een strafproces schuldig bevonden aan handel met voorkennis. Hij lekte vertrouwelijke informatie aan hefboomfondsbeheerder Raj Rajaratnam, met wie hij bevriend was. Eind oktober werd hij veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 5 miljoen dollar. Naar aanleiding van de fraude had de SEC ook een burgerlijke zaak opgestart.Recordboete Hefboomtycoon Rajaratnam werd al in 2011 veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. De SEC spande ook tegen hem een burgerlijke zaak aan, wat in november 2011 leidde tot een recordboete van 92,8 miljoen dollar voor handel met voorkennis. "Samen met de boetes die Rajaratnam tijdens de strafzaak opgelegd kreeg, moet hij meer dan 156 miljoen dollar betalen", klonk het toen bij de SEC. (Belga/TV)