De economie van de 17 landen van de eurozone is zoals verwacht voor het eerst sinds de herfst van 2011 gegroeid. Dat meldt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat woensdag in Luxemburg.

Het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,3 procent toegenomen in vergelijking met het eerste kwartaal. Analisten hielden rekening met een toename met 0,2 procent.

Ook binnen de Europese Unie (27 landen) trekt de economie licht aan met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar viel het bbp van de eurozone terug met 0,7 procent, dat van de EU met 0,2 procent.

Voor de nummers één (Duitsland) en twee (Frankrijk) van de eurozone was er op kwartaalbasis een toename van respectievelijk 0,7 en 0,5 procent.

De Nationale Bank van België (NBB) maakte eerder al bekend dat het Belgische bbp in het tweede kwartaal met 0,1 procent is gestegen. (BO)

De economie van de 17 landen van de eurozone is zoals verwacht voor het eerst sinds de herfst van 2011 gegroeid. Dat meldt het Europese bureau voor de statistiek Eurostat woensdag in Luxemburg.Het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone is tijdens het tweede kwartaal van dit jaar met 0,3 procent toegenomen in vergelijking met het eerste kwartaal. Analisten hielden rekening met een toename met 0,2 procent. Ook binnen de Europese Unie (27 landen) trekt de economie licht aan met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar viel het bbp van de eurozone terug met 0,7 procent, dat van de EU met 0,2 procent.Voor de nummers één (Duitsland) en twee (Frankrijk) van de eurozone was er op kwartaalbasis een toename van respectievelijk 0,7 en 0,5 procent.De Nationale Bank van België (NBB) maakte eerder al bekend dat het Belgische bbp in het tweede kwartaal met 0,1 procent is gestegen. (BO)