Zij reageert daarmee op berichten in Griekse media dat het begrotingstekort in het euroland vorig jaar rond 14 procent van het bruto binnenlands product (bbp) zou bedragen. Terwijl de Griekse regering uitgaat van een begrotingstekort van 12,7 procent van het bbp, kan dit cijfer volgens de krant Imerisia oplopen tot 13,5 pct, en zelfs 14,2 tot 14,3 pct meldde anderzijds de krant Naftemboriki.

Minister van Financiën Georges Papaconstantinou erkende dinsdagavond op tv dat het begrotingstekort "wellicht licht naar boven zal herzien worden", maar dat zou geen gevolgen hebben voor de vooruitzichten voor de begroting 2010.

Eurostat heeft de actuele schuldenramingen van de lidstaten ontvangen en controleert die data momenteel, aldus de woordvoerster. Net als dinsdag onthield zij zich van commentaar op de verslechterde kapitaalmarktvoorwaarden voor Grieks staatspapier.

Zij reageert daarmee op berichten in Griekse media dat het begrotingstekort in het euroland vorig jaar rond 14 procent van het bruto binnenlands product (bbp) zou bedragen. Terwijl de Griekse regering uitgaat van een begrotingstekort van 12,7 procent van het bbp, kan dit cijfer volgens de krant Imerisia oplopen tot 13,5 pct, en zelfs 14,2 tot 14,3 pct meldde anderzijds de krant Naftemboriki. Minister van Financiën Georges Papaconstantinou erkende dinsdagavond op tv dat het begrotingstekort "wellicht licht naar boven zal herzien worden", maar dat zou geen gevolgen hebben voor de vooruitzichten voor de begroting 2010. Eurostat heeft de actuele schuldenramingen van de lidstaten ontvangen en controleert die data momenteel, aldus de woordvoerster. Net als dinsdag onthield zij zich van commentaar op de verslechterde kapitaalmarktvoorwaarden voor Grieks staatspapier.