Eurostat: Belgische loonkosten stijgen minder snel dan Europees gemiddelde

© istock

De totale loonkosten in België zijn in het vierde kwartaal van 2014 minder snel gestegen dan het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat.

Eurostat registreert in het laatste kwartaal van 2014 een stijging van de uurloonkosten in ons land met 0,6 procent in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

In het derde kwartaal van 2014 werd voor België nog een vergelijkbare stijging van 0,7 procent genoteerd.

De Belgische loonkosten stegen daarmee duidelijk minder snel dan het Europese gemiddelde van 1,4 procent. Het gemiddelde van de eurozone bedraagt 1,1 procent.

Eurostat: Belgische loonkosten stijgen minder snel dan Europees gemiddelde
© tabel eurostat

De loonkosten gingen in die periode het snelst omhoog in Roemenië (+7,9 procent), Estland (+6,5 procent), Letland (+6,1 procent), Litouwen (+5,7 procent) en Slovakije (+5,1 procent).

Ook in onze buurlanden Nederland (+3,5 procent) en Duitsland (+2,0 procent) stegen de loonkosten sneller. De Franse loonkosten stegen met 0,3 procent minder snel dan in België.

In Portugal (-8,8 procent), Cyprus (-2,2 procent), Kroatië (-0,5 procent), Italië (-0,3 procent) en Ierland (-0,1 procent) gingen de loonkosten naar beneden. (Belga/BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content