Dat betekent dat een ratingverlaging in de nabije toekomst tot de mogelijkheden behoort. Moody's verdedigt de beslissing door te verwijzen naar de negatieve vooruitzichten voor tal van grootlanden, zoals Duitsland en Frankrijk. Als deze sterkhouders een lagere kredietscore krijgen aangemeten, kan de EU niet anders dan volgen, luidt de redenering.

"Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland vertegenwoordigen samen 45 procent van het budget van de EU", staat in een persbericht. De rating van de EU staat momenteel nog op triple A, de hoogste score.

Bij een lagere score stijgt de kostprijs om zich te financieren op de internationale markten. (AFP/DPA)

Dat betekent dat een ratingverlaging in de nabije toekomst tot de mogelijkheden behoort. Moody's verdedigt de beslissing door te verwijzen naar de negatieve vooruitzichten voor tal van grootlanden, zoals Duitsland en Frankrijk. Als deze sterkhouders een lagere kredietscore krijgen aangemeten, kan de EU niet anders dan volgen, luidt de redenering. "Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland vertegenwoordigen samen 45 procent van het budget van de EU", staat in een persbericht. De rating van de EU staat momenteel nog op triple A, de hoogste score. Bij een lagere score stijgt de kostprijs om zich te financieren op de internationale markten. (AFP/DPA)