Van Ballekom praat over het Juncker-plan van 315 miljard, waarin meer risicovolle projecten van ondernemingen hun plaats moeten krijgen. Het is een nieuwe rol die de EIB op zich neemt, met nieuwe garanties van de lidstaten. Traditioneel is de publieke bank vooral bekend van de grote infrastructuurwerken, zoals bijvoorbeeld de Deurgancksluis.

Ook voor de Oosterweelverbinding - die de ring rond Antwerpen moet vervolledigen - zit de EIB mee aan tafel als financier. Hoe het geheel nu gefinancierd moet worden, is helemaal nog niet duidelijk, aldus Van Ballekom. "Het totale bedrag is ook nog niet bekend, noch of het geheel in verschillende onderdelen financiering moet krijgen."

Ook is nog niet beslist of er een publiek-private samenwerking op het getouw wordt gezet. "Wij wachten de volgende gesprekken in spanning af," zo besluit Van Ballekom.

Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu al hieronder

Van Ballekom praat over het Juncker-plan van 315 miljard, waarin meer risicovolle projecten van ondernemingen hun plaats moeten krijgen. Het is een nieuwe rol die de EIB op zich neemt, met nieuwe garanties van de lidstaten. Traditioneel is de publieke bank vooral bekend van de grote infrastructuurwerken, zoals bijvoorbeeld de Deurgancksluis. Ook voor de Oosterweelverbinding - die de ring rond Antwerpen moet vervolledigen - zit de EIB mee aan tafel als financier. Hoe het geheel nu gefinancierd moet worden, is helemaal nog niet duidelijk, aldus Van Ballekom. "Het totale bedrag is ook nog niet bekend, noch of het geheel in verschillende onderdelen financiering moet krijgen." Ook is nog niet beslist of er een publiek-private samenwerking op het getouw wordt gezet. "Wij wachten de volgende gesprekken in spanning af," zo besluit Van Ballekom. Z-Talk Goossens vanaf zaterdagochtend 11 uur op Kanaal Z of nu al hieronder