De gasprijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs noteerde maandagochtend bijna 8 procent lager op ongeveer 144 euro. De gasprijs lag daarmee ruim de helft lager dan tijdens de pieken die eind augustus waren te zien. Omstreeks 10 uur kostte een megawattuur gas weer net iets meer dan 150 euro, nog altijd ruim 3 procent minder dan vrijdag.

De prijs daalt onder andere omdat er de komende dagen zacht herfstweer wordt voorspeld, waardoor er minder gas nodig zal zijn om gebouwen te verwarmen. Er bereiken momenteel ook grote hoeveelheden vloeibaar gemaakt aardgas (lng) Europa, en de gasvoorraden zijn steeds beter gevuld.

De prijs blijft wel nog veel hoger dan normaal: een jaar geleden kostte aardgas minder dan 40 euro per megawattuur.

De gasprijs op de toonaangevende Amsterdamse gasbeurs noteerde maandagochtend bijna 8 procent lager op ongeveer 144 euro. De gasprijs lag daarmee ruim de helft lager dan tijdens de pieken die eind augustus waren te zien. Omstreeks 10 uur kostte een megawattuur gas weer net iets meer dan 150 euro, nog altijd ruim 3 procent minder dan vrijdag. De prijs daalt onder andere omdat er de komende dagen zacht herfstweer wordt voorspeld, waardoor er minder gas nodig zal zijn om gebouwen te verwarmen. Er bereiken momenteel ook grote hoeveelheden vloeibaar gemaakt aardgas (lng) Europa, en de gasvoorraden zijn steeds beter gevuld. De prijs blijft wel nog veel hoger dan normaal: een jaar geleden kostte aardgas minder dan 40 euro per megawattuur.