Vermoedelijk ligt de aankondiging dat Europa een prijsplafond zal invoeren voor aardgas aan de basis. De prijsdaling valt nagenoeg gelijk met de aankondiging van het politieke akkoord, omstreeks 16.45 uur Belgische tijd.

De voorbije weken noteerde de TTF-gasprijs rond de 135 euro per megawattuur. De koude temperaturen in Europa dreven de prijs op. Sinds vandaag/maandag is het een pak zachter geworden én kondigden de Europese ministers van Energie een akkoord aan over een prijsplafond.

Maar met 107 euro per megawattuur blijft aardgas wel nog altijd meer dan dubbel zo duur als in dezelfde periode vorig jaar, toen er nog geen oorlog woedde in Oekraïne en geen Europese sancties golden tegen Rusland.

Vermoedelijk ligt de aankondiging dat Europa een prijsplafond zal invoeren voor aardgas aan de basis. De prijsdaling valt nagenoeg gelijk met de aankondiging van het politieke akkoord, omstreeks 16.45 uur Belgische tijd. De voorbije weken noteerde de TTF-gasprijs rond de 135 euro per megawattuur. De koude temperaturen in Europa dreven de prijs op. Sinds vandaag/maandag is het een pak zachter geworden én kondigden de Europese ministers van Energie een akkoord aan over een prijsplafond. Maar met 107 euro per megawattuur blijft aardgas wel nog altijd meer dan dubbel zo duur als in dezelfde periode vorig jaar, toen er nog geen oorlog woedde in Oekraïne en geen Europese sancties golden tegen Rusland.