Barroso hoopt op de Europese top over Oekraïne, donderdag, groen licht te krijgen van de staatshoofden en regeringsleiders voor zijn voorgestelde hulppakket.

De absolute prioriteit in Oekraïne moet gaan naar een vreedzame oplossing voor de actuele crisis, zei Barroso. "Maar parallel daarmee moet de internationale gemeenschap gemobiliseerd worden om zijn economische en financiële situatie te stabiliseren." De Commissie geeft alvast het voorbeeld. Ze legt een pakket ter waarde van "minstens 11 miljard euro" op tafel, dat op 600 miljoen euro na allemaal "nieuw geld" is, zei Barroso.

Barroso en zijn commissarissen stellen voor om in Brussel een donorconferentie voor Oekraïne te organiseren. Behalve financiële hulp wil de Commissie ook technische assistentie leveren bij de beoogde grondwettelijke en juridische hervormingen in Oekraïne en de voorbereiding van de verkiezingen. (AVE)

Barroso hoopt op de Europese top over Oekraïne, donderdag, groen licht te krijgen van de staatshoofden en regeringsleiders voor zijn voorgestelde hulppakket. De absolute prioriteit in Oekraïne moet gaan naar een vreedzame oplossing voor de actuele crisis, zei Barroso. "Maar parallel daarmee moet de internationale gemeenschap gemobiliseerd worden om zijn economische en financiële situatie te stabiliseren." De Commissie geeft alvast het voorbeeld. Ze legt een pakket ter waarde van "minstens 11 miljard euro" op tafel, dat op 600 miljoen euro na allemaal "nieuw geld" is, zei Barroso. Barroso en zijn commissarissen stellen voor om in Brussel een donorconferentie voor Oekraïne te organiseren. Behalve financiële hulp wil de Commissie ook technische assistentie leveren bij de beoogde grondwettelijke en juridische hervormingen in Oekraïne en de voorbereiding van de verkiezingen. (AVE)