Omstreeks het middaguur worden de zwaarste verliezen op de DAX-index in het Duitse Frankfurt genoteerd, met een verlies van meer dan 4,5 procent. In Duitsland krijgen energiebedrijven als RWE en E.ON rake klappen. Uiteindelijk sluit de DAX-index 3,19 procent in het rood af.

De sterindex Bel20 op Euronext Brussel klokt 3,05 procent lager af tot 2.565,48 punten. In Brussel is de meest opmerkelijke daler KBC, die 5,85 procent verliest tot 27,61 euro. Het wantrouwen van de beleggers kan worden toegeschreven aan de mislukte overname van KBL European Private Bankers door de Indiase Hinduja-groep.

In Parijs gaat de CAC-40 3,5 procent lager. De AEX-index in Amsterdam en de Londense FTSE-index beperken het verlies tot respectievelijk 2,31 en 1,38 procent.

De koersval van de Europese beurzen heeft te maken met de paniekreactie van de Japanse beleggers. Die reactie zorgde ervoor dat de Nikkei-index in Tokio dinsdag 10,55 procent lager afsloot.

Wall Street gaat dinsdag kort na opening 2 procent lager. Rond 15.30 uur Belgische tijd noteerde de sterindex Dow Jones een verlies van 1,76 procent. De breder samengestelde Standard and Poor's 500 verloor 1,86 procent en de technologie-index Nasdaq 2,07 procent.

Dinsdag werd ook een uitgifte van Belgische obligaties op 6 jaar uitgesteld door de volatiliteit van de markten als gevolg van de nucleaire crisis in Japan. Er werden wel, zoals gepland, schatkistcertificaten op korte termijn (op 12 en 3 maanden) uitgegeven.

Omstreeks het middaguur worden de zwaarste verliezen op de DAX-index in het Duitse Frankfurt genoteerd, met een verlies van meer dan 4,5 procent. In Duitsland krijgen energiebedrijven als RWE en E.ON rake klappen. Uiteindelijk sluit de DAX-index 3,19 procent in het rood af.De sterindex Bel20 op Euronext Brussel klokt 3,05 procent lager af tot 2.565,48 punten. In Brussel is de meest opmerkelijke daler KBC, die 5,85 procent verliest tot 27,61 euro. Het wantrouwen van de beleggers kan worden toegeschreven aan de mislukte overname van KBL European Private Bankers door de Indiase Hinduja-groep.In Parijs gaat de CAC-40 3,5 procent lager. De AEX-index in Amsterdam en de Londense FTSE-index beperken het verlies tot respectievelijk 2,31 en 1,38 procent.De koersval van de Europese beurzen heeft te maken met de paniekreactie van de Japanse beleggers. Die reactie zorgde ervoor dat de Nikkei-index in Tokio dinsdag 10,55 procent lager afsloot.Wall Street gaat dinsdag kort na opening 2 procent lager. Rond 15.30 uur Belgische tijd noteerde de sterindex Dow Jones een verlies van 1,76 procent. De breder samengestelde Standard and Poor's 500 verloor 1,86 procent en de technologie-index Nasdaq 2,07 procent.Dinsdag werd ook een uitgifte van Belgische obligaties op 6 jaar uitgesteld door de volatiliteit van de markten als gevolg van de nucleaire crisis in Japan. Er werden wel, zoals gepland, schatkistcertificaten op korte termijn (op 12 en 3 maanden) uitgegeven.