De Bel20 is in de laatste rechte lijn naar de slotbel op Euronext Brussel onder de 2.300 punten gedaald. De Brusselse sterindex opende met een verlies van -2,5 procent, en noteert om 16.50 uur rond de 4,5 procent onder de 2.295 punten. Ditmaal tekenen niet alleen de financiële waarden zware verliezen op.

Ook andere nationale indices lijken het noorden kwijt. Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen duiken meer dan 4 procent lager. Ook Madrid en Lissabon ontspringen de dans niet. De beurs van Athene heeft de handelsdag afgesloten met een verlies van 2,86 procent.

De Europese indices worden al dagenlang geteisterd door de aanhoudende smetvrees van de Griekse financiële put, en door de tumultueuze handelsdag op Wall Street. De beurs van New York eindigde 3,2 procent lager na heel even met ruim 9 procent te zijn gekelderd.

Vrijdag heeft de langetermijnrente voor Griekse obligaties een nieuw record bereikt. De tienjaarrente sijgt vrijdag naar 11,776 procent. Donderdag bedroeg de rente voor Griekse obligaties op tien jaar nog 10,932 procent. Het vorige record bedroeg 11,142 procent en dateert van 28 april.

De Bel20 is in de laatste rechte lijn naar de slotbel op Euronext Brussel onder de 2.300 punten gedaald. De Brusselse sterindex opende met een verlies van -2,5 procent, en noteert om 16.50 uur rond de 4,5 procent onder de 2.295 punten. Ditmaal tekenen niet alleen de financiële waarden zware verliezen op. Ook andere nationale indices lijken het noorden kwijt. Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen duiken meer dan 4 procent lager. Ook Madrid en Lissabon ontspringen de dans niet. De beurs van Athene heeft de handelsdag afgesloten met een verlies van 2,86 procent. De Europese indices worden al dagenlang geteisterd door de aanhoudende smetvrees van de Griekse financiële put, en door de tumultueuze handelsdag op Wall Street. De beurs van New York eindigde 3,2 procent lager na heel even met ruim 9 procent te zijn gekelderd. Vrijdag heeft de langetermijnrente voor Griekse obligaties een nieuw record bereikt. De tienjaarrente sijgt vrijdag naar 11,776 procent. Donderdag bedroeg de rente voor Griekse obligaties op tien jaar nog 10,932 procent. Het vorige record bedroeg 11,142 procent en dateert van 28 april.