Volgens The Financial Times Deutschland zou het consultancybureau Roland Berger er niet langer zeker van zijn dat het de vereiste 300 miljoen euro aan startkapitaal zal kunnen inzamelen. Het consultancybureau zou daarvoor hebben gepolst bij Duitse en Franse grootbanken, maar zonder veel succes, blijkt nu.

Al geeft Roland Berger maandag toe dat het over "geen concrete toezeggingen beschikt" om het project te spekken, de gesprekken met potentiële investeerders worden wel voortgezet. Het oprichtingscontract werd aanvankelijk voorzien voor maart, onder de juridische vorm van een vzw.

De plannen voor een Europees ratingagentschap zijn een gevolg van aanhoudende kritiek op de drie grote Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's, Moody's en Fitch. Volgens critici liggen de drie - door foutieve en weinig transparante beoordelingen - mee aan de basis van de wereldwijde financiële crisis van 2008. De Europese kredietbeoordelaar zou transparanter tewerk gaan. (Belga/BO)

Volgens The Financial Times Deutschland zou het consultancybureau Roland Berger er niet langer zeker van zijn dat het de vereiste 300 miljoen euro aan startkapitaal zal kunnen inzamelen. Het consultancybureau zou daarvoor hebben gepolst bij Duitse en Franse grootbanken, maar zonder veel succes, blijkt nu.Al geeft Roland Berger maandag toe dat het over "geen concrete toezeggingen beschikt" om het project te spekken, de gesprekken met potentiële investeerders worden wel voortgezet. Het oprichtingscontract werd aanvankelijk voorzien voor maart, onder de juridische vorm van een vzw. De plannen voor een Europees ratingagentschap zijn een gevolg van aanhoudende kritiek op de drie grote Amerikaanse kredietbeoordelaars Standard & Poor's, Moody's en Fitch. Volgens critici liggen de drie - door foutieve en weinig transparante beoordelingen - mee aan de basis van de wereldwijde financiële crisis van 2008. De Europese kredietbeoordelaar zou transparanter tewerk gaan. (Belga/BO)