"Er zal geen totale schuldherschikking komen, daarover zijn de regeringen (van de landen die met euro betalen) het eens", zei Juncker. "De steun van de Europese Centrale Bank zal niet mogelijk zijn voor zo'n optie."

"Het zal nodig zijn dat er een zachte en vrijwillige schuldherschikking komt", liet hij voorts optekenen. "Het is nodig dat de schuldeisers deelnemen (...) maar dat moet op vrijwillige basis gebeuren."

"We kunnen een deelname van private schuldeisers niet zonder en tegen de wil van de ECB in opleggen", aldus nog Juncker. Minister van Financiën Didier Reynders liet zaterdag in kranteninterviews evenwel optekenen "dat we desnoods wat zachte dwang moeten uitoefenen op de privé-investeerders". "Als overheid zijn we tenslotte bij tal van instellingen aandeelhouder", merkte hij op. (Belga)

"Er zal geen totale schuldherschikking komen, daarover zijn de regeringen (van de landen die met euro betalen) het eens", zei Juncker. "De steun van de Europese Centrale Bank zal niet mogelijk zijn voor zo'n optie." "Het zal nodig zijn dat er een zachte en vrijwillige schuldherschikking komt", liet hij voorts optekenen. "Het is nodig dat de schuldeisers deelnemen (...) maar dat moet op vrijwillige basis gebeuren." "We kunnen een deelname van private schuldeisers niet zonder en tegen de wil van de ECB in opleggen", aldus nog Juncker. Minister van Financiën Didier Reynders liet zaterdag in kranteninterviews evenwel optekenen "dat we desnoods wat zachte dwang moeten uitoefenen op de privé-investeerders". "Als overheid zijn we tenslotte bij tal van instellingen aandeelhouder", merkte hij op. (Belga)