"We zijn het eens geraakt dat het noodzakelijk is om een permanent crisismechanisme op te zetten", stelde Juncker in Madrid, na afloop van een informele ontmoeting met de betrokken ministers van Financiën.

Het was eurocommissaris voor Europese Zaken Olli Rehn die het voorstel woensdag lanceerde, nadat de eurolanden het zondag al waren eens geraakt over bilaterale leningen aan het noodlijdende Griekenland. Ze spraken af om samen tot 30 miljard euro te verzekeren, bovenop de 15 miljard die het Internationaal Muntfonds (IMF) zou leveren.

Juncker benadrukte vrijdag dat Athene nog geen enkele vraag om steun heeft overgemaakt. Hij bevestigde daarmee dat de Griekse brief die donderdag werd verstuurd slechts een vraag om bijkomende uitleg inhield, geen activering van de beloofde fondsen.

"We zijn het eens geraakt dat het noodzakelijk is om een permanent crisismechanisme op te zetten", stelde Juncker in Madrid, na afloop van een informele ontmoeting met de betrokken ministers van Financiën. Het was eurocommissaris voor Europese Zaken Olli Rehn die het voorstel woensdag lanceerde, nadat de eurolanden het zondag al waren eens geraakt over bilaterale leningen aan het noodlijdende Griekenland. Ze spraken af om samen tot 30 miljard euro te verzekeren, bovenop de 15 miljard die het Internationaal Muntfonds (IMF) zou leveren. Juncker benadrukte vrijdag dat Athene nog geen enkele vraag om steun heeft overgemaakt. Hij bevestigde daarmee dat de Griekse brief die donderdag werd verstuurd slechts een vraag om bijkomende uitleg inhield, geen activering van de beloofde fondsen.