Op 10 mei waren diezelfde ministers het eens geraakt over een reddingsplan van 750 miljard euro. De Commissie staat in voor 60 miljard en de lidstaten voor 440 miljard, de rest van het geld zou van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moeten komen.

De Europese commissaris voor Economische Zaken Olli Rehn benadrukte dat de lidstaten die beroep willen doen op het mechanisme aan strikte budgettaire voorwaarden onderworpen moeten worden, vergelijkbaar met degene die aan Griekenland werden opgelegd. Hij verklaarde ook dat de Europese Investeringsbank betrokken zou worden bij de terbeschikkingstelling van het mechanisme.

Op 10 mei waren diezelfde ministers het eens geraakt over een reddingsplan van 750 miljard euro. De Commissie staat in voor 60 miljard en de lidstaten voor 440 miljard, de rest van het geld zou van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) moeten komen. De Europese commissaris voor Economische Zaken Olli Rehn benadrukte dat de lidstaten die beroep willen doen op het mechanisme aan strikte budgettaire voorwaarden onderworpen moeten worden, vergelijkbaar met degene die aan Griekenland werden opgelegd. Hij verklaarde ook dat de Europese Investeringsbank betrokken zou worden bij de terbeschikkingstelling van het mechanisme.