Tegenover de Japanse yen zakte de euro tot zijn laagste niveau sinds begin februari. De Europese eenheidsmunt werd vanochtend verhandeld aan 100,16 yen.

Handelaars wijten de daling aan slechte conjunctuurgegevens uit Italië. Het consumentenvertrouwen kwam er in mei uit op het laagste peil sinds 1996.

Informele Europese top

In Brussel komen de 27 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie bijeen voor een informeel diner. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze er veel aandacht besteden aan de eurocrisis, en in de eerste plaats aan Griekenland.

Diplomaten verwachten dat Europese Raadvoorzitter Herman Van Rompuy en Europese Commissievoorzitter José Manuel Barroso na afloop van de top zullen verklaren dat iedereen wil dat het land in de eurozone blijft. Wellicht komt ook de toestand van de Spaanse banksector ter sprake. (Belga/KVDA)

Tegenover de Japanse yen zakte de euro tot zijn laagste niveau sinds begin februari. De Europese eenheidsmunt werd vanochtend verhandeld aan 100,16 yen. Handelaars wijten de daling aan slechte conjunctuurgegevens uit Italië. Het consumentenvertrouwen kwam er in mei uit op het laagste peil sinds 1996. Informele Europese top In Brussel komen de 27 staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie bijeen voor een informeel diner. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze er veel aandacht besteden aan de eurocrisis, en in de eerste plaats aan Griekenland. Diplomaten verwachten dat Europese Raadvoorzitter Herman Van Rompuy en Europese Commissievoorzitter José Manuel Barroso na afloop van de top zullen verklaren dat iedereen wil dat het land in de eurozone blijft. Wellicht komt ook de toestand van de Spaanse banksector ter sprake. (Belga/KVDA)