De euro heeft opnieuw terrein verloren ten opzichte van andere grote munten als de Amerikaanse dollar, de Britse pond en de Japanse yen. Beleggers zien kennelijk geen heil in de tijdens de EU-top van vorige week gemaakte afspraken.

De euro zakte woensdag voor het eerst sinds 12 januari van dit jaar onder de grens van de 1,30 dollar.

EU-topVorige week stemden 26 EU-lidstaten, waarvan 17 eurolanden, in met een nieuw verdrag dat moet leiden tot strengere begrotingsdiscipline. Enkel het Verenigd Koninkrijk onthield zich.

Analisten en beleggers vrezen echter dat het akkoord niet volstaat om te vermijden dat nog meer landen in financiële moeilijkheden komen.

Hoge renteDe Italiaanse overheid haalde woensdag 3 miljard euro op door de uitgifte van obligaties met een looptijd van vijf jaar, maar tegen een rente van 6,47 procent. Dat is meer dan de 6,3 procent van vorige maand en de hoogste rente sinds de invoering van de euro.

De belangrijkste Europese beursindexen stonden rond het middaguur allemaal in het rood. (KVDA)

De euro heeft opnieuw terrein verloren ten opzichte van andere grote munten als de Amerikaanse dollar, de Britse pond en de Japanse yen. Beleggers zien kennelijk geen heil in de tijdens de EU-top van vorige week gemaakte afspraken. De euro zakte woensdag voor het eerst sinds 12 januari van dit jaar onder de grens van de 1,30 dollar. EU-topVorige week stemden 26 EU-lidstaten, waarvan 17 eurolanden, in met een nieuw verdrag dat moet leiden tot strengere begrotingsdiscipline. Enkel het Verenigd Koninkrijk onthield zich. Analisten en beleggers vrezen echter dat het akkoord niet volstaat om te vermijden dat nog meer landen in financiële moeilijkheden komen. Hoge renteDe Italiaanse overheid haalde woensdag 3 miljard euro op door de uitgifte van obligaties met een looptijd van vijf jaar, maar tegen een rente van 6,47 procent. Dat is meer dan de 6,3 procent van vorige maand en de hoogste rente sinds de invoering van de euro. De belangrijkste Europese beursindexen stonden rond het middaguur allemaal in het rood. (KVDA)