De euro blijft onder druk als gevolg van het mogelijke verder openzetten van de geldsluizen door de ECB en de onzekere toestand in crisisland Griekenland. De Europese eenheidsmunt verzwakte maandagochtend in de vroege handel tot 1,1864 dollar: het laagste peil sinds maart 2006.

De euro kon zich vervolgens nog wat herstellen, maar bleef met een koers van 1,1938 dollar onder de grens van 1,20 dollar. Handelaars wijzen op het monetaire beleid van de ECB en de situatie in Griekenland. De discussie over een mogelijke uitstap van de Grieken uit de eurozone woedt weer volop. (Belga/WB)

De euro blijft onder druk als gevolg van het mogelijke verder openzetten van de geldsluizen door de ECB en de onzekere toestand in crisisland Griekenland. De Europese eenheidsmunt verzwakte maandagochtend in de vroege handel tot 1,1864 dollar: het laagste peil sinds maart 2006.De euro kon zich vervolgens nog wat herstellen, maar bleef met een koers van 1,1938 dollar onder de grens van 1,20 dollar. Handelaars wijzen op het monetaire beleid van de ECB en de situatie in Griekenland. De discussie over een mogelijke uitstap van de Grieken uit de eurozone woedt weer volop. (Belga/WB)