De vooruitzichten op het verder openen van de geldsluizen door de Europese Centrale Bank (ECB) blijkt te wegen op de conditie van de Europese eenheidsmunt. Vrijdagochtend zakte de euro tot 1,2035 dollar.

ECB-topman Mario Draghi bekrachtigde in een interview met het Duitse Handelsblatt nog eens de bereidheid tot verdere maatregelen in de strijd tegen een te lage inflatie.

De ECB is bezig met technische voorbereidingen 'om de omvang, het tempo en de samenstelling van de maatregelen begin 2015 te wijzigen, als dat nodig blijkt, om over een lange periode te reageren op lage inflatie'. Volgens menig econoom is de aankoop van staatsobligaties door de ECB daarbij enkel nog een kwestie van tijd. T

erwijl de eurzone aanstuurt op een verdere versoepeling van het monetaire beleid, doet de Amerikaanse centrale bank precies het omgekeerde. De vooruitzichten op een renteverhoging in de VS na de zware financiële en economische crisis, doen de dollar stijgen ten opzichte van de euro. (Belga/BO)

De vooruitzichten op het verder openen van de geldsluizen door de Europese Centrale Bank (ECB) blijkt te wegen op de conditie van de Europese eenheidsmunt. Vrijdagochtend zakte de euro tot 1,2035 dollar. ECB-topman Mario Draghi bekrachtigde in een interview met het Duitse Handelsblatt nog eens de bereidheid tot verdere maatregelen in de strijd tegen een te lage inflatie. De ECB is bezig met technische voorbereidingen 'om de omvang, het tempo en de samenstelling van de maatregelen begin 2015 te wijzigen, als dat nodig blijkt, om over een lange periode te reageren op lage inflatie'. Volgens menig econoom is de aankoop van staatsobligaties door de ECB daarbij enkel nog een kwestie van tijd. Terwijl de eurzone aanstuurt op een verdere versoepeling van het monetaire beleid, doet de Amerikaanse centrale bank precies het omgekeerde. De vooruitzichten op een renteverhoging in de VS na de zware financiële en economische crisis, doen de dollar stijgen ten opzichte van de euro. (Belga/BO)