De koers van de euro is donderdagochtend gestegen tot 1,4881 dollar, het hoogste peil sinds december 2009. De stijging van de koers is een gevolg van de beslissing van de Amerikaanse centrale bank Federal Reserve (Fed), die woensdag de belangrijkste rentevoet onveranderd liet op het historische dieptepunt van 0 tot 0,25 procent. De Fed houdt de basisrente al sinds december 2008 op dat niveau.

Ook houdt de Fed vast aan het stimulusprogramma om de economie aan te zwengelen, waardoor tegen eind juni 2011 voor een bedrag van 600 miljard dollar aan overheidsobligaties wordt aangekocht. (Belga/KVDA)

De koers van de euro is donderdagochtend gestegen tot 1,4881 dollar, het hoogste peil sinds december 2009. De stijging van de koers is een gevolg van de beslissing van de Amerikaanse centrale bank Federal Reserve (Fed), die woensdag de belangrijkste rentevoet onveranderd liet op het historische dieptepunt van 0 tot 0,25 procent. De Fed houdt de basisrente al sinds december 2008 op dat niveau. Ook houdt de Fed vast aan het stimulusprogramma om de economie aan te zwengelen, waardoor tegen eind juni 2011 voor een bedrag van 600 miljard dollar aan overheidsobligaties wordt aangekocht. (Belga/KVDA)