Ben Bernanke, topman van de Amerikaanse centrale bank (Fed), liet vrijdag in een toespraak verstaan dat er weldra maatregelen volgen om de slabakkende economie van de VS meer vaart te geven.

Bernanke verklaarde vrijdag ook dat het risico op deflatie groter is dan wenselijk, en dat de hoge werkloosheid voor onrust blijft zorgen. Dat gaf het vertrouwen in de dollar een knauw.

Vrijdagnamiddag steeg de Europese eenheidsmunt tot 1,4159 dollar, het hoogste peil sinds 26 januari. De Amerikaanse munt kwam vrijdag voor het eerst sinds eind 1983 op gelijke hoogte met de Australische dollar. Tegenover de Japanse yen bereikte de Amerikaanse dollar zijn laagste peil in 15 jaar.

Ben Bernanke, topman van de Amerikaanse centrale bank (Fed), liet vrijdag in een toespraak verstaan dat er weldra maatregelen volgen om de slabakkende economie van de VS meer vaart te geven.Bernanke verklaarde vrijdag ook dat het risico op deflatie groter is dan wenselijk, en dat de hoge werkloosheid voor onrust blijft zorgen. Dat gaf het vertrouwen in de dollar een knauw. Vrijdagnamiddag steeg de Europese eenheidsmunt tot 1,4159 dollar, het hoogste peil sinds 26 januari. De Amerikaanse munt kwam vrijdag voor het eerst sinds eind 1983 op gelijke hoogte met de Australische dollar. Tegenover de Japanse yen bereikte de Amerikaanse dollar zijn laagste peil in 15 jaar.