Donderdag zakte de euro, na de 'historische' koersduik van Wall Street, naar 1,25 dollar. Daarmee bereikte de euro het laagste peil in veertien maanden.

Vrijdagmorgen is nog niet helemaal duidelijk wat er precies aan de basis lag van het abnormale koersverlies van ruim 9 procent op Wall Street.

Er was sprake van een blunder van een handelaar die miljarden met miljoenen had verward, maar ook de opmerkelijke nervositeit rond de Griekse schuldenberg en het besluit van de ECB om geen staatsobligaties in te kopen duwde de index dieper in het rood.

De Amerikaanse beurswaakhond SEC gaat onderzoeken of handelaars aan de basis lagen van de koersval of er misbruik van maakten.

Het Britse pond zakt vrijdag tot het laagste niveau in een jaar, in een reactie op de verkiezingsuitslag. Hoewel nog niet alle stemmen geteld zijn, is het wel al duidelijk dat er geen absolute meerderheid in het Britse parlement in de maak is. Dat kan leiden tot politieke onzekerheid, wat een negatief signaal is voor de financiële markten. Een pond was vrijdagochtend 1,4597 dollar waard.

Donderdag zakte de euro, na de 'historische' koersduik van Wall Street, naar 1,25 dollar. Daarmee bereikte de euro het laagste peil in veertien maanden. Vrijdagmorgen is nog niet helemaal duidelijk wat er precies aan de basis lag van het abnormale koersverlies van ruim 9 procent op Wall Street. Er was sprake van een blunder van een handelaar die miljarden met miljoenen had verward, maar ook de opmerkelijke nervositeit rond de Griekse schuldenberg en het besluit van de ECB om geen staatsobligaties in te kopen duwde de index dieper in het rood. De Amerikaanse beurswaakhond SEC gaat onderzoeken of handelaars aan de basis lagen van de koersval of er misbruik van maakten. Het Britse pond zakt vrijdag tot het laagste niveau in een jaar, in een reactie op de verkiezingsuitslag. Hoewel nog niet alle stemmen geteld zijn, is het wel al duidelijk dat er geen absolute meerderheid in het Britse parlement in de maak is. Dat kan leiden tot politieke onzekerheid, wat een negatief signaal is voor de financiële markten. Een pond was vrijdagochtend 1,4597 dollar waard.