De toonaangevende EGX 30 Index zakte bij opening 9 procent lager tot 5.142,71 punten, het laagste peil sinds april 2009.

Woensdag is de eerste handelsdag sinds 27 januari. Toen ging de beurs dicht door de groeiende onrust als gevolg van de revolte tegen president Hosni Moebarak. De beurs van Kaïro verloor die laatste dag 10 procent, wat overeenstemt met een totaalverlies van 12 miljard dollar.

De Egyptische beurs, na Marokko de grootste van Noord-Afrika, zag zich verplicht de deuren te openen om niet uit de MSCI Emerging Markets Index te worden verwijderd. In die index worden bedrijven uit 25 groeilanden in Azië, Latijns Amerika, Europa en Afrika gegroepeerd.

De toonaangevende EGX 30 Index zakte bij opening 9 procent lager tot 5.142,71 punten, het laagste peil sinds april 2009. Woensdag is de eerste handelsdag sinds 27 januari. Toen ging de beurs dicht door de groeiende onrust als gevolg van de revolte tegen president Hosni Moebarak. De beurs van Kaïro verloor die laatste dag 10 procent, wat overeenstemt met een totaalverlies van 12 miljard dollar.De Egyptische beurs, na Marokko de grootste van Noord-Afrika, zag zich verplicht de deuren te openen om niet uit de MSCI Emerging Markets Index te worden verwijderd. In die index worden bedrijven uit 25 groeilanden in Azië, Latijns Amerika, Europa en Afrika gegroepeerd.