Het NSZ deed het onderzoek op basis van gegevens van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen. "Als je weet dat er vorig jaar bijna 705.000 zelfstandigen in hoofdberoep waren, dan betekent dat 15,8 procent. Of één op zes", zegt Christine Mattheeuws van het NSZ.

Volgens De Zondag zag Dyzo, de organisatie voor zelfstandigen in moeilijkheden, op drie jaar tijd een verdubbeling van het aantal aanvragen, van 1.237 in 2012 tot 2.482 vorig jaar. Volgens parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V,) die de cijfers opvroeg bij Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA), bewijst dat dat Dyzo een nuttige partner is voor zelfstandigen. Wel betreurt hij dat de samenwerking met steden en gemeenten niet van een leien dakje verloopt. "Uit cijfers blijkt dat maar liefst 67 procent van de Vlaamse gemeenten op geen enkele manier samenwerkt met Dyzo. De minister moet hen dringend sensibiliseren", aldus Bothuyne.

(Belga/WK)

Het NSZ deed het onderzoek op basis van gegevens van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen. "Als je weet dat er vorig jaar bijna 705.000 zelfstandigen in hoofdberoep waren, dan betekent dat 15,8 procent. Of één op zes", zegt Christine Mattheeuws van het NSZ. Volgens De Zondag zag Dyzo, de organisatie voor zelfstandigen in moeilijkheden, op drie jaar tijd een verdubbeling van het aantal aanvragen, van 1.237 in 2012 tot 2.482 vorig jaar. Volgens parlementslid Robrecht Bothuyne (CD&V,) die de cijfers opvroeg bij Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA), bewijst dat dat Dyzo een nuttige partner is voor zelfstandigen. Wel betreurt hij dat de samenwerking met steden en gemeenten niet van een leien dakje verloopt. "Uit cijfers blijkt dat maar liefst 67 procent van de Vlaamse gemeenten op geen enkele manier samenwerkt met Dyzo. De minister moet hen dringend sensibiliseren", aldus Bothuyne.(Belga/WK)