De Amerikaanse regering heeft dinsdag de toename van het bruto binnenlands product (bbp) van de Verenigde Staten in het derde kwartaal met 0,5 procent neerwaarts bijgesteld, tot 2 procent op jaarbasis. In een eerste raming werd nog uitgegaan van een groei van 2,5 procent.

De tweede raming valt tegen omdat economen hadden verwacht dat het oorspronkelijke groeicijfer bevestigd zou worden. De neerwaartse bijstelling is te wijten aan de afgenomen bedrijfsvoorraden, de zwakkere consumentenuitgaven en de minder sterk toegenomen bedrijfsinvesteringen.

Voor het tweede kwartaal van dit jaar noteerde de grootste economie ter wereld een toename van het bbp met 1,3 procent. (Belga/BO)

De Amerikaanse regering heeft dinsdag de toename van het bruto binnenlands product (bbp) van de Verenigde Staten in het derde kwartaal met 0,5 procent neerwaarts bijgesteld, tot 2 procent op jaarbasis. In een eerste raming werd nog uitgegaan van een groei van 2,5 procent. De tweede raming valt tegen omdat economen hadden verwacht dat het oorspronkelijke groeicijfer bevestigd zou worden. De neerwaartse bijstelling is te wijten aan de afgenomen bedrijfsvoorraden, de zwakkere consumentenuitgaven en de minder sterk toegenomen bedrijfsinvesteringen. Voor het tweede kwartaal van dit jaar noteerde de grootste economie ter wereld een toename van het bbp met 1,3 procent. (Belga/BO)