In het tweede kwartaal lag de economische groei - zowel in de eurozone als in de volledige Europese Unie (EU) - een fractie hoger (0,7 procent), maar de twee kwartalen daarvoor werd er telkens 0,6 procent groei in de boeken geschreven.

Op jaarbasis nam het bruto binnenlands product (bbp) - eveneens zowel in de eurozone als in de EU - met 2,5 procent toe.

De Belgische economie ging er in het derde kwartaal met 0,3 procent op vooruit, bleek maandag uit een eerste raming van de Nationale Bank.

Eurostat meldt dinsdag ook dat de inflatie in de eurozone in oktober 1,4 procent bedroeg, tegen 1,5 procent in september. Daarmee ligt de inflatie nog wat verder weg van de 2 procent die de ECB als wenselijk beschouwt.

In het tweede kwartaal lag de economische groei - zowel in de eurozone als in de volledige Europese Unie (EU) - een fractie hoger (0,7 procent), maar de twee kwartalen daarvoor werd er telkens 0,6 procent groei in de boeken geschreven. Op jaarbasis nam het bruto binnenlands product (bbp) - eveneens zowel in de eurozone als in de EU - met 2,5 procent toe. De Belgische economie ging er in het derde kwartaal met 0,3 procent op vooruit, bleek maandag uit een eerste raming van de Nationale Bank. Eurostat meldt dinsdag ook dat de inflatie in de eurozone in oktober 1,4 procent bedroeg, tegen 1,5 procent in september. Daarmee ligt de inflatie nog wat verder weg van de 2 procent die de ECB als wenselijk beschouwt.