De economie van de eurolanden groeide tijdens het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In vergelijking met het derde kwartaal van 2015 ging de euro-economie er met 1,6 procent op vooruit.

Beide plussen waren even sterk als in het tweede kwartaal en voldeden aan de verwachtingen van economen.

Eurostat geeft geen groeicijfers van afzonderlijke landen.

Het Europees statistiekbureau brengt maandag ook een eerste raming over de inflatie in de eurozone. Uit een eerste raming blijkt dat de inflatie in de eurozone in oktober afklokt op 0,5 procent, het hoogste peil in ruim twee jaar. In september lag de inflatie in de eurozone nog op 0,4 procent.

De economie van de eurolanden groeide tijdens het derde kwartaal van dit jaar gemiddeld met 0,3 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. In vergelijking met het derde kwartaal van 2015 ging de euro-economie er met 1,6 procent op vooruit. Beide plussen waren even sterk als in het tweede kwartaal en voldeden aan de verwachtingen van economen. Eurostat geeft geen groeicijfers van afzonderlijke landen.Het Europees statistiekbureau brengt maandag ook een eerste raming over de inflatie in de eurozone. Uit een eerste raming blijkt dat de inflatie in de eurozone in oktober afklokt op 0,5 procent, het hoogste peil in ruim twee jaar. In september lag de inflatie in de eurozone nog op 0,4 procent.