Volgens Van de Cloot duurde het in het verleden zeven jaar vooraleer men licht aan het einde van de tunnel zag. "De teller staat in ons land nog op nul. Die zeven jaar moeten nog beginnen lopen, want we hebben voorlopig vooral schulden verschoven van sector naar sector, zonder te starten aan de echte afbouw ervan."

Van de Cloot pleit in de zondagskrant ook voor meer nuance in het begrotingsdebat. De federale regering moet niet minutieus vasthouden aan die 2,15 procent-norm, als ze maar voldoende structurele maatregelen neemt, zo zegt hij. (Belga/MI)

Volgens Van de Cloot duurde het in het verleden zeven jaar vooraleer men licht aan het einde van de tunnel zag. "De teller staat in ons land nog op nul. Die zeven jaar moeten nog beginnen lopen, want we hebben voorlopig vooral schulden verschoven van sector naar sector, zonder te starten aan de echte afbouw ervan." Van de Cloot pleit in de zondagskrant ook voor meer nuance in het begrotingsdebat. De federale regering moet niet minutieus vasthouden aan die 2,15 procent-norm, als ze maar voldoende structurele maatregelen neemt, zo zegt hij. (Belga/MI)