Het overheidstekort van de Duitse federale overheid zou volgens de nieuwe schatting in 2010 65 miljard euro bedragen. Uit eerdere schattingen bleek dat rekening moest worden gehouden met een tekort van 80 miljard. In 2011 zou het tekort nog 57,5 miljard euro bedragen.

De betere resultaten zijn te danken aan het economisch herstel, dat sneller verloopt dan voorzien. Behalve de Duitse arbeidsmarkt die opnieuw aantrekt, kon de overheid ook enkele eenmalige inkomsten inrekening brengen, zoals de veiling van de gsm-frequenties van de nieuwe generatie. Dat bracht de overheid 4 miljard euro op.

Het overheidstekort van de Duitse federale overheid zou volgens de nieuwe schatting in 2010 65 miljard euro bedragen. Uit eerdere schattingen bleek dat rekening moest worden gehouden met een tekort van 80 miljard. In 2011 zou het tekort nog 57,5 miljard euro bedragen. De betere resultaten zijn te danken aan het economisch herstel, dat sneller verloopt dan voorzien. Behalve de Duitse arbeidsmarkt die opnieuw aantrekt, kon de overheid ook enkele eenmalige inkomsten inrekening brengen, zoals de veiling van de gsm-frequenties van de nieuwe generatie. Dat bracht de overheid 4 miljard euro op.