Eurostat berekende dat het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone in het vierde kwartaal van 2013 met 0,3 procent gestegen is ten opzichte van een kwartaal eerder. Economen hadden op minder gerekend. Voor de volledige Europes Unie is er een toename met 0,4 procent.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteren de eurozone en de EU een groei van respectievelijk 0,5 en 1 procent.

Dankzij het beter dan verwachte groeipercentage wordt de opwaartse beweging in de eurozone verstevigd. In het derde kwartaal van 2013 was er al een beperkte toename van het bbp met 0,1 procent.

Ter vergelijking: in het vierde kwartaal zag de VS als grootste economie ter wereld het bbp met 0,8 procent stijgen tegenover een kwartaal eerder, na een toename met 1 procent in het derde kwartaal. (BO)

Eurostat berekende dat het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone in het vierde kwartaal van 2013 met 0,3 procent gestegen is ten opzichte van een kwartaal eerder. Economen hadden op minder gerekend. Voor de volledige Europes Unie is er een toename met 0,4 procent.In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar noteren de eurozone en de EU een groei van respectievelijk 0,5 en 1 procent.Dankzij het beter dan verwachte groeipercentage wordt de opwaartse beweging in de eurozone verstevigd. In het derde kwartaal van 2013 was er al een beperkte toename van het bbp met 0,1 procent. Ter vergelijking: in het vierde kwartaal zag de VS als grootste economie ter wereld het bbp met 0,8 procent stijgen tegenover een kwartaal eerder, na een toename met 1 procent in het derde kwartaal. (BO)