Op jaarbasis - in vergelijking met het tweede kwartaal 2009 - groeit de economie in de landen van de eurozone met 1,9 procent.

Uit de voorliopige raming van Eurostat blijkt dus dat de economische groei aan het versnellen is, aangezien er in het eerste kwartaal 2010 slechts sprake was van een groei met 0,3 procent.

De kwartaalgroei in de eurozone is ruim dubbel zo groot als die in de VS en Japan, waar van april tot eind juni 2010 sprake was van een toename met 0,4 procent.

Uit de raming blijkt nog dat het bbp (bruto binnenlands product) in ons land in het tweede kwartaal met 0,9 procent stijgt.

Op jaarbasis - in vergelijking met het tweede kwartaal 2009 - groeit de economie in de landen van de eurozone met 1,9 procent. Uit de voorliopige raming van Eurostat blijkt dus dat de economische groei aan het versnellen is, aangezien er in het eerste kwartaal 2010 slechts sprake was van een groei met 0,3 procent. De kwartaalgroei in de eurozone is ruim dubbel zo groot als die in de VS en Japan, waar van april tot eind juni 2010 sprake was van een toename met 0,4 procent. Uit de raming blijkt nog dat het bbp (bruto binnenlands product) in ons land in het tweede kwartaal met 0,9 procent stijgt.