De economie van de eurozone presteert in het tweede kwartaal met 0,6 procent iets beter dan in het eerste kwartaal, toen er toename met 0,5 procent werd geboekt.

Op jaarbasis lag het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone 2,3 procent hoger, tegenover 2 procent in het eerste kwartaal. De economische groei in de volledige Europese Unie bedroeg 0,7 procent op kwartaal- en 2,4 procent op jaarbasis.

Tsjechië (+2,5 procent op kwartaalbasis), Zweden (+1,7 procent), Roemenië (+1,6 procent) en Nederland (+1,5 procent) presteerden het best in het tweede kwartaal.

Portugal en het Verenigd Koninkrijk (beide +0,3 procent) noteerden de geringste groei op kwartaalbasis. Volgens de berekeningen van Eurostat groeide de Belgische economie met met 0,4 procent in vergelijking met een kwartaal eerder.

economische groei eurozone tweede kwartaal in vergelijkiing met het eerste kwartaal, eurostat
economische groei eurozone tweede kwartaal in vergelijkiing met het eerste kwartaal © eurostat
De economie van de eurozone presteert in het tweede kwartaal met 0,6 procent iets beter dan in het eerste kwartaal, toen er toename met 0,5 procent werd geboekt.Op jaarbasis lag het bruto binnenlands product (bbp) van de eurozone 2,3 procent hoger, tegenover 2 procent in het eerste kwartaal. De economische groei in de volledige Europese Unie bedroeg 0,7 procent op kwartaal- en 2,4 procent op jaarbasis. Tsjechië (+2,5 procent op kwartaalbasis), Zweden (+1,7 procent), Roemenië (+1,6 procent) en Nederland (+1,5 procent) presteerden het best in het tweede kwartaal. Portugal en het Verenigd Koninkrijk (beide +0,3 procent) noteerden de geringste groei op kwartaalbasis. Volgens de berekeningen van Eurostat groeide de Belgische economie met met 0,4 procent in vergelijking met een kwartaal eerder.