De economie in de eurozone is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,6 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal, blijkt uit een raming door het Europees bureau voor statistiek Eurostat. Dat percentage ligt in lijn met de gemiddelde analistenprognose van het persagentschap Bloomber.

De groei is iets forser dan tijdens de eerste drie maanden van het jaar, toen de economie in de eurozone met 0,5 procent toenam . Ook de volledige Europese Unie noteerde in het tweede kwartaal een groei van 0,6 procent, tegenover 0,5 procent in het eerste kwartaal.

Volgens Stephen Brown, econoom bij Capital Economics in Londen, geven de groeicijfers - in tegenstelling tot een tweetal jaren terug - een positief beeld weer van wat er op economisch reilt en zeilt binnen de Europese Unie. Dat geldt zowel voor consumenten als voor bedrijven, aldus de econoom in een reactie aan het persagentschap Bloomberg.

Zo heeft bijvoorbeeld zorgenkind Frankrijk in het tweede kwartaal een relatief sterke prestatie neergezet, gedreven door export en investeringen. Een ander zorgenkind, Spanje, noteerde in dezelfde periode de snelste economische groei sinds 2015.

Later deze maand brengt Eurostat meer gegevens over de onderlinge lidstaten.

De economie in de eurozone is in het tweede kwartaal van dit jaar met 0,6 procent gegroeid in vergelijking met het voorgaande kwartaal, blijkt uit een raming door het Europees bureau voor statistiek Eurostat. Dat percentage ligt in lijn met de gemiddelde analistenprognose van het persagentschap Bloomber.De groei is iets forser dan tijdens de eerste drie maanden van het jaar, toen de economie in de eurozone met 0,5 procent toenam . Ook de volledige Europese Unie noteerde in het tweede kwartaal een groei van 0,6 procent, tegenover 0,5 procent in het eerste kwartaal. Volgens Stephen Brown, econoom bij Capital Economics in Londen, geven de groeicijfers - in tegenstelling tot een tweetal jaren terug - een positief beeld weer van wat er op economisch reilt en zeilt binnen de Europese Unie. Dat geldt zowel voor consumenten als voor bedrijven, aldus de econoom in een reactie aan het persagentschap Bloomberg.Zo heeft bijvoorbeeld zorgenkind Frankrijk in het tweede kwartaal een relatief sterke prestatie neergezet, gedreven door export en investeringen. Een ander zorgenkind, Spanje, noteerde in dezelfde periode de snelste economische groei sinds 2015. Later deze maand brengt Eurostat meer gegevens over de onderlinge lidstaten.