Volgens het Duitse weekblad Euro am Sonntag heeft de ECB de Duitse Bundesbank laten weten dat ze 'technisch niet in staat' is om de aangepaste gegevens die ze bij de banken opgevraagd heeft te verwerken. Die gegevens heeft de centrale bank nodig om de banken aan de eerder aangekondigde uitvoerige stresstest te onderwerpen. Het weekblad verwijst daarbij naar een e-mailbericht dat de Duitse centrale bank gestuurd heeft naar binnenlandse kredietverstrekkers.

Volgens Euro am Sonntag heeft de ECB de banken intussen gevraagd de gegevens opnieuw door te sturen in een bepaald sjabloonformaat. Een woordvoerder van de ECB verklaarde in dat verband dat een uitgebreide evaluatie van de banken op het goede spoor zit. De resultaten zouden - zoals gepland - in de tweede helft van oktober worden bekendgemaakt. De woordvoerder voegde eraan toe dat de ECB haar aanpak wil verfijnen 'om ervoor te zorgen dat het beheer van het proces zo goed mogelijk verloopt voor alle betrokkenen'.

De Europese Centrale Bank (ECB) voert een balanstest door in het kader van het toezicht op de belangrijkste banken van de eurozone. De ECB neemt dat toezicht over van de nationale autoriteiten. Via de AQR - voluit 'asset quality review' - wil de ECB uitsluitsel krijgen over de kwaliteit van de krediet- en investeringsportefeuilles van de banken.

(BO)

Volgens het Duitse weekblad Euro am Sonntag heeft de ECB de Duitse Bundesbank laten weten dat ze 'technisch niet in staat' is om de aangepaste gegevens die ze bij de banken opgevraagd heeft te verwerken. Die gegevens heeft de centrale bank nodig om de banken aan de eerder aangekondigde uitvoerige stresstest te onderwerpen. Het weekblad verwijst daarbij naar een e-mailbericht dat de Duitse centrale bank gestuurd heeft naar binnenlandse kredietverstrekkers. Volgens Euro am Sonntag heeft de ECB de banken intussen gevraagd de gegevens opnieuw door te sturen in een bepaald sjabloonformaat. Een woordvoerder van de ECB verklaarde in dat verband dat een uitgebreide evaluatie van de banken op het goede spoor zit. De resultaten zouden - zoals gepland - in de tweede helft van oktober worden bekendgemaakt. De woordvoerder voegde eraan toe dat de ECB haar aanpak wil verfijnen 'om ervoor te zorgen dat het beheer van het proces zo goed mogelijk verloopt voor alle betrokkenen'.De Europese Centrale Bank (ECB) voert een balanstest door in het kader van het toezicht op de belangrijkste banken van de eurozone. De ECB neemt dat toezicht over van de nationale autoriteiten. Via de AQR - voluit 'asset quality review' - wil de ECB uitsluitsel krijgen over de kwaliteit van de krediet- en investeringsportefeuilles van de banken. (BO)