De maatregel om banken leningen te blijven toekennen, blijft het eerste kwartaal 2011 van kracht. Eerder liet Trichet uitschijnen dat dit programma zou worden ingeperkt.

Het programma voor de aankoop van staatspapier blijft onveranderd doorlopen, aldus de ECB-voorzitter. Over een uitbreiding van dit aankoopprogramma - naar Amerikaans voorbeeld - zei Trichet niets. Vooraf heerste in de media speculatie over de mogelijkheid dat de ECB het inkoopprogramma zou uitbreiden.

Het economisch herstel in de eurozone blijft een positieve dynamiek vertonen, ook al blijft er veel onzekerheid, aldus nog de ECB. Voor 2012 wordt een groei van 1,7 procent verwacht, voor 2011 van 1,4 procent. Voor 2010 wordt de groeiverwachting opgetrokken van 1,6 naar 1,7 procent.

De ECB heeft ook beslist dat de historische lage rente van 1 procent wordt gehandhaafd. Dat is al het geval sinds mei 2009. Volgens analisten komt daar ten vroegste eind 2011 verandering in.

De maatregel om banken leningen te blijven toekennen, blijft het eerste kwartaal 2011 van kracht. Eerder liet Trichet uitschijnen dat dit programma zou worden ingeperkt. Het programma voor de aankoop van staatspapier blijft onveranderd doorlopen, aldus de ECB-voorzitter. Over een uitbreiding van dit aankoopprogramma - naar Amerikaans voorbeeld - zei Trichet niets. Vooraf heerste in de media speculatie over de mogelijkheid dat de ECB het inkoopprogramma zou uitbreiden. Het economisch herstel in de eurozone blijft een positieve dynamiek vertonen, ook al blijft er veel onzekerheid, aldus nog de ECB. Voor 2012 wordt een groei van 1,7 procent verwacht, voor 2011 van 1,4 procent. Voor 2010 wordt de groeiverwachting opgetrokken van 1,6 naar 1,7 procent. De ECB heeft ook beslist dat de historische lage rente van 1 procent wordt gehandhaafd. Dat is al het geval sinds mei 2009. Volgens analisten komt daar ten vroegste eind 2011 verandering in.