Dat heeft ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet maandag in Frankfurt bekendgemaakt. De ECB kocht Italiaans en Spaans staatspapier op in een poging om de schuldencrisis in te dijken.

De aankoop van staatspapier door de ECB was forser dan analisten gepolst door Bloomberg verwacht hadden. Zij hadden gerekend op een bedrag van 15 miljard euro.

In totaal heeft de ECB daarmee vandaag voor 96 miljard euro aan staatsobligaties in de boeken staan. Het gaat dan vooral om Grieks, Portugees en Iers papier.

De opflakkering van de Europese schuldencrisis zette de ECB begin deze maand aan tot handelen. (Belga/SD)

Dat heeft ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet maandag in Frankfurt bekendgemaakt. De ECB kocht Italiaans en Spaans staatspapier op in een poging om de schuldencrisis in te dijken. De aankoop van staatspapier door de ECB was forser dan analisten gepolst door Bloomberg verwacht hadden. Zij hadden gerekend op een bedrag van 15 miljard euro. In totaal heeft de ECB daarmee vandaag voor 96 miljard euro aan staatsobligaties in de boeken staan. Het gaat dan vooral om Grieks, Portugees en Iers papier. De opflakkering van de Europese schuldencrisis zette de ECB begin deze maand aan tot handelen. (Belga/SD)