De Europese Centrale Bank houdt het belangrijkste rentetarief overanderd op het historisch lage peil van 0 procent.

De ECB houdt de herfinancieringsrente al sinds maart 2016 op het laagste peil ooit om de economie in de eurozone aan te zwengelen en de inflatie op te krikken. Hoewel de centrale bank de rente ook deze maand onveranderd houdt, heeft de inflatie in de eurozone intussen wel al het gewenste peil van 2 procent bereikt. Dat gebeurde de afgelopen maand voor het eerst sinds januari 2013.

Ook de depositorente blijft deze maand ongewijzigd op -0,4 procent. Banken die overtollig geld bij de ECB stellen, moeten daar dus 0,4 procent 'strafrente' op betalen.

Donderdagnamiddag geeft ECB-voorzitter Mario Draghi tijdens een persconferentie meer toelichting bij het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.

De Europese Centrale Bank houdt het belangrijkste rentetarief overanderd op het historisch lage peil van 0 procent. De ECB houdt de herfinancieringsrente al sinds maart 2016 op het laagste peil ooit om de economie in de eurozone aan te zwengelen en de inflatie op te krikken. Hoewel de centrale bank de rente ook deze maand onveranderd houdt, heeft de inflatie in de eurozone intussen wel al het gewenste peil van 2 procent bereikt. Dat gebeurde de afgelopen maand voor het eerst sinds januari 2013. Ook de depositorente blijft deze maand ongewijzigd op -0,4 procent. Banken die overtollig geld bij de ECB stellen, moeten daar dus 0,4 procent 'strafrente' op betalen. Donderdagnamiddag geeft ECB-voorzitter Mario Draghi tijdens een persconferentie meer toelichting bij het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.