De inflatie in België is in november verder gestegen tot 2,78 procent, na 2,75 procent in oktober. De toename van de inflatie is deze maand grotendeels een gevolg van de duurdere elektriciteit op.

Elektriciteit steeg in november gemiddeld met 3 procent in prijs. Huisbrandolie kostte gemiddeld 2,1 procent meer. De prijzen voor alcoholische dranken stegen gemiddeld met 1,9 procent. Motorbrandstoffen daalden deze maand dan weer met 1,9 procent in prijs. Fruit werd gemiddeld 3,6 procent goedkoper.

In vergelijking met dezelfde maan vorig jaar zijn het eveneens de energieproducten die eruit springen. De dieselprijs steeg met 18,1 procent tegenover vorig jaar, net als aardgas. Huisbrandolie werd 17,8 procent duurder. Ook veel duurder dan vorig jaar: postverzending (+13,5 procent), waarvoor er op 1 januari opnieuw een forse prijsverhoging aankomt.

De inflatie in België is in november verder gestegen tot 2,78 procent, na 2,75 procent in oktober. De toename van de inflatie is deze maand grotendeels een gevolg van de duurdere elektriciteit op.Elektriciteit steeg in november gemiddeld met 3 procent in prijs. Huisbrandolie kostte gemiddeld 2,1 procent meer. De prijzen voor alcoholische dranken stegen gemiddeld met 1,9 procent. Motorbrandstoffen daalden deze maand dan weer met 1,9 procent in prijs. Fruit werd gemiddeld 3,6 procent goedkoper. In vergelijking met dezelfde maan vorig jaar zijn het eveneens de energieproducten die eruit springen. De dieselprijs steeg met 18,1 procent tegenover vorig jaar, net als aardgas. Huisbrandolie werd 17,8 procent duurder. Ook veel duurder dan vorig jaar: postverzending (+13,5 procent), waarvoor er op 1 januari opnieuw een forse prijsverhoging aankomt.