Het cijfer is in elk geval iets beter dan de 1,2 procent waar de groep in oktober van uit ging.

Voor 2011 verwachten de onderzoekers een groei van 1,4 procent. Maar het is wachten tot 2013 vooraleer de Duitse economie opnieuw op het niveau van 2008 zal terechtkomen. Vorig jaar vertoonde de economie van onze oosterburen een krimp met 5 procent.

Andere analisten verwachten dat de groei in Duitsland dit jaar toch op 2 procent zal uitkomen, dankzij het herstel van de wereldhandel. Duitsland is één van de grootste exporteurs ter wereld.

In het rapport is er ook kritiek op de verdere verslechtering van de overheidsfinanciën. Bondskanselier Angela Merkel wordt een gebrek aan visie verweten. De geplande belastinghervorming kan bijvoorbeeld niet worden gefinancierd, luidt het. Voor 2010 wordt een begrotingstekort van 4,9 pct van het bruto binnenlands product verwacht. In 2011 zou het tekort nog 4,2 pct bedragen.

De werkloosheidsgraad zou dalen tot 7,8 procent dit jaar en 7,6 pct volgend jaar.

Het cijfer is in elk geval iets beter dan de 1,2 procent waar de groep in oktober van uit ging. Voor 2011 verwachten de onderzoekers een groei van 1,4 procent. Maar het is wachten tot 2013 vooraleer de Duitse economie opnieuw op het niveau van 2008 zal terechtkomen. Vorig jaar vertoonde de economie van onze oosterburen een krimp met 5 procent. Andere analisten verwachten dat de groei in Duitsland dit jaar toch op 2 procent zal uitkomen, dankzij het herstel van de wereldhandel. Duitsland is één van de grootste exporteurs ter wereld. In het rapport is er ook kritiek op de verdere verslechtering van de overheidsfinanciën. Bondskanselier Angela Merkel wordt een gebrek aan visie verweten. De geplande belastinghervorming kan bijvoorbeeld niet worden gefinancierd, luidt het. Voor 2010 wordt een begrotingstekort van 4,9 pct van het bruto binnenlands product verwacht. In 2011 zou het tekort nog 4,2 pct bedragen. De werkloosheidsgraad zou dalen tot 7,8 procent dit jaar en 7,6 pct volgend jaar.