Dankzij stijgende consumentenbestedingen (+0,5 procent) en de bouwsector (+2,6 procent na een strenge winter) is de Duitse economie in het tweede kwartaal met 0,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) gegroeid.

In het eerste kwartaal bleek de strenge winter nefast: de Duitse economie stagneerde toen volgens de meest recente cijfers. In het slotkwartaal van 2012 was er een krimp met 0,5 procent.

Gestut door de robuuste arbeidsmarkt zijn de Duitse overheden er in het eerste halfjaar in geslaagd een surplus van 8,5 miljard euro te realiseren op hun begroting. Dat stemt overeen met een overschot van 0,6 procent van het bbp.

De inkomsten voor de Duitse schatkist stegen met 2,8 procent tot 604,5 miljard euro, de uitgaven met 2,7 procent tot 596 miljard euro. (Belga/BO)

Dankzij stijgende consumentenbestedingen (+0,5 procent) en de bouwsector (+2,6 procent na een strenge winter) is de Duitse economie in het tweede kwartaal met 0,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp) gegroeid. In het eerste kwartaal bleek de strenge winter nefast: de Duitse economie stagneerde toen volgens de meest recente cijfers. In het slotkwartaal van 2012 was er een krimp met 0,5 procent. Gestut door de robuuste arbeidsmarkt zijn de Duitse overheden er in het eerste halfjaar in geslaagd een surplus van 8,5 miljard euro te realiseren op hun begroting. Dat stemt overeen met een overschot van 0,6 procent van het bbp. De inkomsten voor de Duitse schatkist stegen met 2,8 procent tot 604,5 miljard euro, de uitgaven met 2,7 procent tot 596 miljard euro. (Belga/BO)