Ondanks de nulrente was de vraag naar het papier groot. In totaal werd 4,555 miljard euro opgehaald, zo meldt de Bundesbank.

Veilige haven

De extreem lage rente toont nogmaals aan dat beleggers Duitsland als een veilige haven zien. Duitsland is het enige land in de eurozone met een maximale AAA-rating en stabiele vooruitzichten voor die kredietwaardigheid.

Landen geplaagd door de eurocrisis moeten veel hogere rentes bieden om beleggers ervan te overtuigen hen geld te lenen, met enorme verschillen met Duitsland tot gevolg. Zo moet Duitsland voor schulden op dertig jaar twee procent rente betalen. Dat is beduidend minder dan veel Zuid-Europese landen moeten betalen om te lenen op twee jaar of minder. (Belga/KVDA)

Ondanks de nulrente was de vraag naar het papier groot. In totaal werd 4,555 miljard euro opgehaald, zo meldt de Bundesbank. Veilige haven De extreem lage rente toont nogmaals aan dat beleggers Duitsland als een veilige haven zien. Duitsland is het enige land in de eurozone met een maximale AAA-rating en stabiele vooruitzichten voor die kredietwaardigheid. Landen geplaagd door de eurocrisis moeten veel hogere rentes bieden om beleggers ervan te overtuigen hen geld te lenen, met enorme verschillen met Duitsland tot gevolg. Zo moet Duitsland voor schulden op dertig jaar twee procent rente betalen. Dat is beduidend minder dan veel Zuid-Europese landen moeten betalen om te lenen op twee jaar of minder. (Belga/KVDA)