De inflatie in Duitsland ligt op dit moment hoger dan het streefdoel van de Europese Centrale Bank (ECB), die de consumentenprijzen net onder de grens van 2 procent wil houden. De stijgende prijzen zijn een gevolg van de steeds duurdere olie op de internationale markten.

Axel Weber, voorzitter van de Bundesbank, liet halfweg april verstaan dat de infaltie in Duitsland het tweede halfjaar kan oplopen tot 3 procent. De Duitse regering van haar kant verwacht voor 2011 een toename van het bbp met 2,6 procent tegenover een recordgroei van 3,6 procent in 2010.

In een reactie op de stijgende inflatiedruk in de eurozone verhoogde de ECB begin april haar belangrijkste rentevoet tot 1,25 procent. De Europese rente stond al sinds mei 2009 op het historische lage peil van 1 procent.

De inflatie in Duitsland ligt op dit moment hoger dan het streefdoel van de Europese Centrale Bank (ECB), die de consumentenprijzen net onder de grens van 2 procent wil houden. De stijgende prijzen zijn een gevolg van de steeds duurdere olie op de internationale markten.Axel Weber, voorzitter van de Bundesbank, liet halfweg april verstaan dat de infaltie in Duitsland het tweede halfjaar kan oplopen tot 3 procent. De Duitse regering van haar kant verwacht voor 2011 een toename van het bbp met 2,6 procent tegenover een recordgroei van 3,6 procent in 2010. In een reactie op de stijgende inflatiedruk in de eurozone verhoogde de ECB begin april haar belangrijkste rentevoet tot 1,25 procent. De Europese rente stond al sinds mei 2009 op het historische lage peil van 1 procent.