De Duitse import steeg in november 2010 op jaarbasis met een derde tot 75,1 miljard euro. Dat is het hoogste peil sinds oktober 2008. De export klom met 21,7 procent hoger tot 88 miljard euro.

Op maandbasis is de toename minder opmerkelijk. De uitvoer steeg in november met 0,5 procent in vergelijking met oktober, de invoer met 4,1 procent. In oktober was de uitvoer nog met 1,3 procent gezakt, terwijl de invoer met 0,1 procent toenam. Het handelsoverschot in november komt daardoor uit op 12,9 miljard euro.

Duitsland is de grootste uitvoerder van Europa. De economische groei die het land in 2010 kende, was voor een groot deel te danken aan die uitvoer. De laatste maanden sloeg ook de motor van het binnenlandse Duitse verbruik aan, wat de economie nog sterker maakt.

De Duitse import steeg in november 2010 op jaarbasis met een derde tot 75,1 miljard euro. Dat is het hoogste peil sinds oktober 2008. De export klom met 21,7 procent hoger tot 88 miljard euro. Op maandbasis is de toename minder opmerkelijk. De uitvoer steeg in november met 0,5 procent in vergelijking met oktober, de invoer met 4,1 procent. In oktober was de uitvoer nog met 1,3 procent gezakt, terwijl de invoer met 0,1 procent toenam. Het handelsoverschot in november komt daardoor uit op 12,9 miljard euro. Duitsland is de grootste uitvoerder van Europa. De economische groei die het land in 2010 kende, was voor een groot deel te danken aan die uitvoer. De laatste maanden sloeg ook de motor van het binnenlandse Duitse verbruik aan, wat de economie nog sterker maakt.