Het gaat om de eerste terugval voor de locomotief van Europa sinds begin 2013.

Na een stevige start van het jaar kwam voor de Duitse economie in het tweede kwartaal dus de door veel economen verwachte demper.

De groei voor het eerste kwartaal werd licht naar beneden herzien van 0,8 procent naar 0,7 procent. De bouwsector wist toen te profiteren van een milde winter. Vandaag zorgen de vele brandhaarden in de hele wereld echter voor onzekerheid, vooral het conflict Rusland-Oekraïne en de ontwikkelingen in het Midden-Oosten.

Exportnatie Duitsland kon daar niet aan ontsnappen. De export steeg dan ook minder sterk dan de import. De Duitse centrale bank rekent voor het volledig jaar op een groei van 1,9 procent. (Belga/BO)

Het gaat om de eerste terugval voor de locomotief van Europa sinds begin 2013. Na een stevige start van het jaar kwam voor de Duitse economie in het tweede kwartaal dus de door veel economen verwachte demper. De groei voor het eerste kwartaal werd licht naar beneden herzien van 0,8 procent naar 0,7 procent. De bouwsector wist toen te profiteren van een milde winter. Vandaag zorgen de vele brandhaarden in de hele wereld echter voor onzekerheid, vooral het conflict Rusland-Oekraïne en de ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Exportnatie Duitsland kon daar niet aan ontsnappen. De export steeg dan ook minder sterk dan de import. De Duitse centrale bank rekent voor het volledig jaar op een groei van 1,9 procent. (Belga/BO)