Analisten hielden er rekening mee dat de uitvoer in oktober zou stagneren. In vergelijking met het crisisjaar 2009 ligt de uitvoer in oktober met +19,8 procent fors hoger.

Volgens analisten van Commerzbank moet de daling in oktober - na de forse toename met + 3 procent in september - worden beschouwd als een tijdelijke dip. Verwacht wordt dat de uitvoer ook in het vierde kwartaal 2011 zal bijdragen tot de groei van de Duitse economie. Dat de groei afzwakt komt neer op een normalisering, niet op een ineenstorting, luidt het.

De Duitse industriële productie ging in oktober 2010 met 2,9 procent hoger in vergelijking met september. Dat is driemaal meer dan de 1 procent die analisten gepolst door Bloomberg hadden voorspeld. De toename in oktober is de grootste sinds april 2010.

Analisten hielden er rekening mee dat de uitvoer in oktober zou stagneren. In vergelijking met het crisisjaar 2009 ligt de uitvoer in oktober met +19,8 procent fors hoger.Volgens analisten van Commerzbank moet de daling in oktober - na de forse toename met + 3 procent in september - worden beschouwd als een tijdelijke dip. Verwacht wordt dat de uitvoer ook in het vierde kwartaal 2011 zal bijdragen tot de groei van de Duitse economie. Dat de groei afzwakt komt neer op een normalisering, niet op een ineenstorting, luidt het.De Duitse industriële productie ging in oktober 2010 met 2,9 procent hoger in vergelijking met september. Dat is driemaal meer dan de 1 procent die analisten gepolst door Bloomberg hadden voorspeld. De toename in oktober is de grootste sinds april 2010.