De Bundesbank - de Duitse centrale bank - houdt er rekening mee dat de grootse economie van Europa na het tweede kwartaal minder snel groeit.

In haar maandelijks rapport noteert de Bundesbank dat de signalen die wijzen op een groeivertraging steeds meer toenemen. Dat komt niet echt als een verrassing, want in juni werd door diezelfde centrale bank al gewaarschuwd voor een minder snelle toename van het bbp.

In het tweede kwartaal van dit jaar werd een stevige toename van het bbp genoteerd, na een beperkte groei van amper 0,1 procent in het eerste kwartaal.

Voor het volledige jaar 2013 houdt de Bundesbank rekening met een toename van het Duitse bbp met 0,3 procent, en voor 2014 met 1,5 procent. (Reuters/BO)

De Bundesbank - de Duitse centrale bank - houdt er rekening mee dat de grootse economie van Europa na het tweede kwartaal minder snel groeit.In haar maandelijks rapport noteert de Bundesbank dat de signalen die wijzen op een groeivertraging steeds meer toenemen. Dat komt niet echt als een verrassing, want in juni werd door diezelfde centrale bank al gewaarschuwd voor een minder snelle toename van het bbp. In het tweede kwartaal van dit jaar werd een stevige toename van het bbp genoteerd, na een beperkte groei van amper 0,1 procent in het eerste kwartaal.Voor het volledige jaar 2013 houdt de Bundesbank rekening met een toename van het Duitse bbp met 0,3 procent, en voor 2014 met 1,5 procent. (Reuters/BO)